مراحل دریافت ویزای آلمان

ویزای آلمان

برای ورود به کشور پیشرفته‌ای مانند آلمان، داشتن ویزای آلمان لازم است. تعداد بسیاری از افراد باتوجه‌به فرصت‌های شغلی و تحصیلی متعددی که در کشور آلمان وجود دارد، متقاضی زندگی در این کشور هستند.

در هر شرایطی‌ باشید چه اقامت کوتاه‌مدت چه بلندمدت، شما برای واردشدن به خاک آلمان، نیاز به ویزا دارید.

انواع گوناگونی از ویزاهای آلمان وجود دارد که باتوجه‌به هدف سفرتان دسته‌بندی می‌شوند.مراحل دریافت ویزای آلمان

شرایط اخذ ویزای آلمان

آلمان یکی از کشورهای پیشرفته اروپا است که سالانه تعداد بسیاری مهاجر را در حوزه‌های مختلف از جمله تحصیلات، گردشگری و کسب‌وکار، جذب کرده است. وجود شرایط زندگی آسان و آب‌وهوای مناسب از مهم‌ترین دلایل افراد برای مهاجرت یا بازدید از آلمان است. ازاین‌رو تعداد درخواست‌های ویزای آلمان از طرف افراد خارجی مانند ایرانیان سالانه افزایش پیدا می‌کند.

در نتیجه سفارت آلمان باتوجه‌به حجم بالای درخواست‌ها، شرایط پناهندگی و حمایت از این گروه افراد، قوانین و شرایطی را برای اخذ ویزای آلمان قرار داده است.

برخی از شرایط دریافت ویزای آلمان عبارت‌اند از:

  1. داشتن تمکن مالی حداقل ۲۰۰ میلیون تومان به‌ازای هر نفر
  2. ارائه گردش حساب ۳ ماه اخیر متقاضی شامل تعداد تراکنش‌های حساب
  3. وجود همخوانی بین گردش حساب مالی ارائه شده و میزان مشخص شده در نامه تمکن مالی
  4. ارائه دعوت‌نامه معتبر از جانب شرکت، نمایشگاه یا یکی از اعضای خانواده با درج کامل مشخصات متقاضی به همراه مدت‌زمان و محل اقامت
  5. ذکر حمایت مالی دعوت‌کننده از متقاضی در متن دعوت‌نامه
  6. ارائه برنامه سفر در برخی موارد
  7. کسب امتیاز بیشتر برای اخذ ویزای آلمان در صورت داشتن ویزای شینگن یا سایر ویزاهای معتبر

مدارک موردنیاز برای ویزای آلمان

یکی از نکات قابل‌توجه در ارائه مدرک ویزای آلمان، عدم نیاز به ترجمه آن‌ها و همراه‌داشتن اصل مدارک در هنگام مراجعه به سفارت است. علاوه بر این در صورت داشتن دعوت‌نامه لازم است اصل آن را ارائه دهید.

 از جمله مدارک ویزای آلمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فرم درخواست ویزای آلمان تکمیل شده
  • گذرنامه فعلی و تمامی گذرنامه‌ها و ویزاهای قبلی
  • ارائه رسید پرداخت هزینه درخواست ویزا
  • سند ازدواج
  • اصل کلیه مدارک اسناد ملکی
  • گواهی اشتغال به کار
  • گواهی اشتغال به تحصیل برای دانش‌آموزان و دانشجویان
  • گردش مالی ۳ ماه اخیر حساب بانکی متقاضی
  • ارائه مدارک داشتن تمکن مالی
  • ارائه مدارک مستند از رزرو بلیت و محل اقامت
  • ارائه اصل دعوت‌نامه معتبر و رسمی
  • ارائه تمامی مدارک شناسایی جهت احراز هویت
  • ارائه عکس پاسپورتی گرفته شده در طی ۹۰ روز اخیر با زمینه سفید
  • ارائه بیمه درمانی سفر
  • ارائه نامه عدم سوءپیشینه و سوابق کیفری

معرفی انواع ویزای آلمان

ویزای آلمان یکی از انواع ویزاهای شینگن است که رتبه سوم جهان را به خود اختصاص داده است. یکی از مزیت‌های مهم و کاربردی ویزای آلمان، امکان سفر به ۱۷۰ کشور دنیا با این ویزا است.

در دسته‌بندی اصلی، ویزای آلمان در چهار نوع A، B، C و D ارائه می‌شود. در این گروه‌بندی انواع ویزای آلمان، نوع A با کمترین مدت‌زمان اقامت (بین ۲۴ الی ۴۸ ساعت) و نوع D برای صدور طولانی‌ترین ویزای آلمانی به مدت بیش از یک سال خواهد بود.

تعیین هدف و داشتن برنامه سفر به آلمان از مهم‌ترین عوامل دسته‌بندی انواع ویزا است. شما می‌توانید باتوجه‌به نوع هدفی که از مهاجرت یا سفر به آلمان دارید، نوع ویزای خود را تعیین کرده و سپس اقدام به اخذ ویزای آلمان کنید.

انواع ویزای آلمان بر اساس مدت‌زمان اقامت

نوع ویزا

مدت زمان اقامت

مثال

توضیحات

ویزای نوع A

کمتر از 24 الی 48 ساعت

  • ویزای ترانزیت آلمان

در صورتی که کشور مقصد شما عضو اتحادیه اروپا، شینگن نباشد به منظور تردد در فرودگاه به علت توقف پرواز‌ها، این ویزا صادر می‌شود.

ویزای نوع B

5 روز

  • ویزای ترانزیت آلمان (کشور مقصد عضو شینگن)

در صورتی که کشور مقصد سفر شما عضو اتحادیه اروپا یا شینگن باشد، برای توقف در فرودگاه آلمان بین دو پرواز، این ویزا برای شما صادر خواهد شد.

ویزای نوع C

90 روزه

  • ویزای توریستی آلمان
  • ویزای درمانی و پزشکی
  • ویزای دیدار با خانواده
  • ویزای نمایشگاهی جهت شرکت در جلسات یا همایش‌ها

این ویزا برای افراد گردشگر با قابلیت ماندن 90 روز در خاک آلمان در هر شش ماه صادر می‌شود.

ویزای نوع D

بیشتر از یکسال

  • ویزای کاری
  • ویزای تحصیلی
  • ویزای سرمایه گذاری

هرگاه هدف شما از سفر به آلمان با اقامت بیش از یک سال همراه باشد، این نوع ویزا صادر می‌شود.

انواع ویزای آلمان بر اساس هدف سفر و مدارک موردنیاز

۱. ویزای تحصیلی آلمان

 آلمان از جمله کشورهای اروپایی است که آموزش عالی، روش تدریس، تحصیل کم‌هزینه و فرصت‌های شغلی مناسب و باکیفیت را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد.

امکان ادامه تحصیل رایگان در آلمان به‌شرط داشتن مدرک زبان آلمانی سطح B۲ موجب شده تا تعداد بسیاری از دانشجویان و ایرانیان با استفاده از ویزای تحصیلی به این کشور مهاجرت کنند.

از مزیت‌های تحصیل در آلمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تحصیل رایگان
  • امکان‌داشتن اقامت در این کشور تا آخر عمر به‌شرط پیداکردن شغل مناسب
  • ارائه مدارک بین‌المللی معتبر از طریق دانشگاه

شما می‌توانید در تمامی مقاطع تحصیلی کارشناسی به مدت ۳ سال، کارشناسی ارشد بسته به رشته انتخاب شده به مدت ۱ الی ۲ سال و دکتری باتوجه‌به انتخاب رشته و استاد راهنما بین ۳ الی ۵ سال در آلمان اقامت داشته باشید.

یکی از شروط مهم در صدور ویزای تحصیلی، ارائه مدارک تحصیلی قبل خود است. علاوه بر این داشتن تمکن مالی برای هر فرد دانشجو بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو در ماه الزامی است.

مدارک لازم جهت دریافت ویزای تحصیلی آلمان علاوه بر مدارک عمومی، عبارت‌اند از:

  • ارائه پذیرش دانشگاه آلمان به همراه مدارک تحصیلی قبلی
  • ارائه مدرک زیان حداقل B۲
  • ارائه نامه تمکن مالی به میزان تأمین هزینه یک سال زندگی در آلمان

۲. ویزای کاری آلمان

 ورود به سرزمین اقتصاد جهان با رتبه چهارمی، خلاقیت و نوآوری و هم چنین وجود شرکت‌های مشهور و شناخته شده در دنیا از آرزوهای بسیاری از ایرانیان است تا بتوانند با یک فرصت شغلی مناسب در آلمان، درآمد ایده‌آل خود را داشته باشند. ویزای کاری آلمان شرایطی را ایجاد می‌کند تا فرد متقاضی بتواند حداکثر برای دو سال در آلمان اقامت داشته و مشغول به کار باشد.

دو راه برای اخذ ویزای آلمان وجود دارد:

ویزای جاب آفر آلمان

 ارسال درخواست کار برای کارفرمای حاضر در آلمان باتوجه‌به رزومه تحصیلی، کاری و سوابق تحصیلی خود و انجام مصاحبه با کارفرما، یکی از شیوه‌های دریافت ویزای کار در آلمان است. در صورت پذیرفته‌شدن و صدور دعوت‌نامه رسمی و معتبر از سمت کارفرما، شما می‌توانید با استفاده از آن به سفارت مراجعه کرده و نسبت به اخذ ویزای آلمان اقدام کنید.

این ویزا بسته به نوع شغل برای مدت‌زمان ۱ الی ۲ سال صادر می‌گردد و قابل‌تمدید خواهد بود.

ویزای جستجوی کار

 ویزای جستجوی کار که از جانب کشور آلمان برای افراد ماهر و متخصص باسابقه کاری مشخص و ساکن در اتحادیه اروپا یا غیر از آن صادر می‌شود. باتوجه‌به اقتصاد استوار و فعال آلمان و هم چنین عدم وجود نیروهای کارآمد در بخش‌های مهم اقتصادی، کشور آلمان این ویزا را باهدف جذب این گروه افراد صادر می‌کند. این ویزا دارای اعتبار ۶ماهه است تا فرد بتواند در این مدت فرصت شغلی مناسبی را برای خود پیدا کند.

۳. ویزای سرمایه‌گذاری آلمان

 اقتصاد محکم و باکیفیت آلمان موجب شده تا به‌عنوان مقصد مناسبی برای تجارت و سرمایه‌گذاری شناخته شود. ویزای سرمایه‌گذاری یا کارآفرینی در آلمان برای سرمایه‌گذاران خارجی و اعضای خانواده آن‌ها صادر می‌شود تا برای زندگی و تجارت به آلمان مهاجرت کنند. یکی از شروط مهم در اعطای ویزای سرمایه‌گذاری به کارآفرینان، تأثیر مثبت حضور آن‌ها در اقتصاد آلمان از طریق سودآوری شرکت و تأمین منابع اقتصادی و ارائه خدمات باکیفیت بالا در منطقه است.

 برای دریافت ویزای سرمایه‌گذاری لازم است فرد تمکن مالی در حد تأسیس و راه‌اندازی یک شرکت در آلمان، اداره و مدیریت‌کردن آن را داشته باشد. به‌عنوان‌مثال راه‌اندازی رستوران، باشگاه، کافی‌شاپ، دفتر نمایندگی وکمک می‌کند تا فرد بتواند ویزای سرمایه‌گذاری را دریافت و پس از اقامت به مدت ۶ سال به‌عنوان یک شهروند آلمانی شناخته شود.

۴. ویزای توریستی آلمان

 زیبایی کشور آلمان و وجود بناهای تاریخی در این کشور موجب شده تا هر ساله تعداد بسیاری از گردشگران به‌خصوص ایرانیان این کشور را به‌عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنند. ویزای توریستی آلمان باهدف گشت‌وگذار، بازدید از مکان‌های دیدنی یا دیدار با بستگان ساکن در این کشور برای فرد متقاضی صادر می‌گردد. این ویزا از نوع شینگن بوده و فرد قادر خواهد بود با این ویزا به سار کشورهای عضو اتحادیه اروپا سفر کند.

 مدت‌زمان این ویزای از نوع C، ۹۰ روز برای مدت ۶ ماه اعتبار است که فرد تنها می‌تواند گردشگری در آلمان را داشته باشد. در واقع فرد نمی‌توانند ویزای خود را به نوع دیگری مانند ویزای کاری یا سرمایه‌گذاری تغییر دهد.

۵. ویزای درمانی و پزشکی آلمان

 آلمان جزء کشورهای پیشرفته دنیا در بحث پزشکی و درمان است که موجب شده سالانه تعداد بسیاری از بیماران باهدف درمان خود به این کشور سفر کنند. ویزای درمانی آلمان برای افرادی صادر می‌شود که بتوانند هزینه‌های درمانی در این کشور را پرداخت کنند.

از شروط مهم اخذ ویزای درمان، عدم توانایی کشور بیمار در بهبود و علاج او است که باعث شده فرد به کشوری مانند آلمان سفر کند. این ویزا تا زمانی که فرد بهبودی کامل پیدا کند و توانایی پرداخت هزینه‌های خود را داشته باشد، اجازه اقامت فرد در آلمان را می‌دهد.

 علاوه بر مدارک عمومی، لازم است مدارک زیر نیز جهت اخذ ویزای درمان آلمان آماده شود:

  • اطلاعات مرتبط با سوابق بیمار
  • وضعیت بیمه بیمار
  • ارائه مدرک مبتنی بر تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های درمان
  • ارائه مدارک از اوضاع کنونی بیمار

سایر انواع ویزاهای آلمان عبارت‌اند از:

ویزای همراه خانواده

 در این ویزا، فرد ساکن در آلمان به‌عنوان دانشجو یا سرمایه‌گذار می‌تواند با استفاده از ویزای همراه خانواده، اعضای خانواده خود مانند همسر یا فرزند زیر ۱۸ سال را به آلمان دعوت کند.

 ویزای کارآموزی

 این ویزا شرایطی را مهیا کرده تا افراد در کنار داشتن کار در آلمان و دریافت حقوق، در پایان مدت‌زمان کاری خود، مدرک معتبر نیز دریافت کنند. داشتن مدرک دیپلم از ضروری‌ترین شروط و مدارک لازم برای صدور این نوع ویزا به‌حساب می‌آیند.

 7. ویزای تجاری آلمان

 این ویزا برای افراد شرکت‌کننده در همایش‌ها، جلسات تجاری و کنفرانس‌ها صادر می‌شوند تا به مدت ۹۰ روز در خاک آلمان جهت برگزاری مراسم حضور داشته باشند.

رفع ریجکتی ویزای آلمان

 در برخی مواقع باتوجه‌به مدارک ارائه شده ناقص یا داشتن سوءسابقه متقاضی و عوامل متعدد دیگر مانند موارد زیر، درخواست فرد برای اخذ ویزای آلمان از جانب سفارت رد یا ریجکت خواهد شد و هیچ ویزای برای او صادر نمی‌شود. باتوجه‌به حساسیت بالای کشور آلمان در ورود افراد غیربومی به خاک خود، دقت داشته باشید تا تمامی مواردی که موجب ریجکت‌شدن ویزای شما می‌شود را رعایت کرده باشید.

 از جمله مواردی که موجب ریجکت‌شدن ویزا می‌شوند، عبارت‌اند از:

  • ارائه گذرنامه نامعتبر
  • ارائه مدارک شناسایی ناقص و اشتباه
  • نداشتن گواهی معتبر برای عدم سوءپیشینه
  • نداشتن بیمه سفر
  • عدم ارائه برنامه و هدف سفر به آلمان
  • نداشتن تمکن مالی

 ازآنجایی‌که برخلاف سایر کشورها، صدور ویزای آلمان، بعد از تأیید مدارک توسط افسر سفارت، بر عهده اداره مهاجرت است، درصورتی‌که درخواست ویزای شما به‌عنوان فرد متقاضی، پذیرش نشده باشد یکی از راه‌های رفع ریجکتی ویزای آلمان، ارائه نامه تجدیدنظر به دادگاه اداره مهاجرت است.

داشتن دلیل محکم و معتبر همراه با نگارش مناسب از جمله ویژگی‌های این نامه به‌حساب می‌آیند.

 در برخی موارد ممکن است با درخواست مدارک جدید از متقاضی بخواهند تا نادرست بودن ریجکتی ویزای آلمان را ثابت کرده و در نهایت با مشخص‌کردن مدت زمانی برای اعتراض و رسیدگی به آن، ویزای آلمان برای متقاضی صادر شود.

هزینه ویزای آلمان

 یکی از مهم‌ترین مواردی که افراد قبل از هرگونه اقدام برای مهاجرت یا سفر به آلمان و دریافت ویزا به آن فکر می‌کنند، هزینه ویزای آلمان است. نوع ویزای یکی از مؤثرترین عوامل بر تعیین قیمت ویزای آلمان است. دقت داشته باشید این هزینه به‌صورت نقد در سفارت آلمان از شما دریافت می‌شود. برخی از هزینه‌های ویزای آلمان عبارت‌اند از:

۱. ویزای ترانزیت نوع A

  • برای افراد زیر ۶ سال رایگان
  • برای افراد بین ۶ الی ۱۲ سال به مبلغ ۳۵ یورو
  • برای افراد بالای ۱۲ سال به مبلغ ۸۰ یورو

۲. ویزای شینگن نوع B

  • برای افراد زیر ۶ سال رایگان
  • برای افراد ۶ الی ۱۲ سال به مبلغ ۳۵ یورو
  • برای افراد بالای ۱۲ سال به مبلغ ۸۰ یورو

۳. ویزای شینگن نوع C

  • برای افراد زیر ۶ سال رایگان
  • برای افراد بین ۶ الی ۱۲ سال مبلغ ۳۵ یورو
  • برای افراد بالای ۱۲ سال به مبلغ ۸۰ یورو

۴. دریافت ویزای بلندمدت

  • برای افراد زیر ۱۸ سال به مبلغ ۳۰ یورو
  • برای افراد بالای ۱۸ سال به مبلغ ۸۰ یورو

کلام آخر

 آلمان به‌عنوان یکی از قطب‌های اقتصادی و کشورهای پیشرفته در دنیا شناخته می‌شود که سالانه تعداد بسیاری از افراد را به دلایل مختلف از جمله تحصیل، سرمایه‌گذاری، اقامت، تجارت یا کار به سمت خود جذب می‌کند.

علاوه بر این وجود امکانات تحصیلی رایگان، ارائه خدمات مناسب و باکیفیت بالا به پناهندگان و کارگران و هم چنین کمبود نیروی منابع انسانی در بخش‌های کاری متفاوت، موجب شده تا متقاضیان بسیاری با اخذ ویزای آلمان به این کشور سفر یا مهاجرت کنند.

ویزاهای گوناگونی از جمله ویزای تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری، درمان، تجارت، دیدار با اعضای خانواده، ملی، ترانزیت واز سوی سفارت و اداره مهاجرت آلمان با مقاصد مختلف به افراد اعطای می‌شود.

ارسال پاسخ